Foto’s Tomorrowland 2012Voor de bezoekers die nog is willen nagenieten van het beste dance festival ter wereld, bekijk mijn foto’s van Tomorrowland 2012 in deze slideshow.

Tomorrowland is een grootschalig Belgisch outdoor danceevenement georganiseerd door de Belgische tak van het Nederlandse bedrijf ID&T, in navolging van de Nederlandse equivalent Mystery Land, dat al sinds 1993 in Nederland een groot succesvol festival is. Aan de hand van een sprookjesachtige decoratie wordt op dit festival op een feeërieke manier een veelheid aan genres binnen de elektronische muziek naar voor gebracht.

Het evenement vindt sinds 2005 eenmaal per jaar in de zomer plaats op domein de Schorre in Boom en kon van in het begin rekenen op de aanwezigheid van internationale top-dj’s, onder wie Armin van Buuren, David Guetta, Ferry Corsten, Bob Sinclar en Joris Voorn.

In Tomorrowland zijn verschillende elektronische muziekstijlen te horen. De bezoeker in de Versuz-tent naar groove- en clubmuziek luisteren, terwijl er enkele meters verderop aan het Q-dance-podium jump en hardstyle gedraaid wordt. In 2006 waren er tien verschillende area’s op Tomorrowland.

Het festival bestaat uit twee delen: het campingfestival en het eigenlijke festival. Wie op de camping verblijft, kan naar het campingfestival gaan, de avond voor het eigenlijke festival. Tomorrowland wordt afgesloten met een vuurwerk. Vanaf 2007 bestaat het festival uit twee volledige dagen. In 2011 werd het aantal dagen opgetrokken naar 3.

Tomorrowland 2012 werd gehouden op 27, 28 en 29 juli. Dit jaar waren de 80.000 kaarten voor Belgische inwoners in de voorverkoop binnen een dag volledig uitverkocht. De overige kaarten die 7 april in de verkoop gingen waren binnen enkele seconden uitverkocht met uitzondering van de Magical Friday Pass. Dit waren er naar schatting 100.000. Exacte cijfers moeten nog vrijgegeven worden door ID&T. De verkooprecords van een jaar eerder zijn hiermee verbroken.

Enkele bekende artiesten die dit jaar optraden zijn: Avicii, Fatboy Slim, Swedish House Mafia, Carl Cox, Paul van Dyk, Skrillex, Hardwell, Bingo Players, David Guetta en Steve Aoki.

Dit jaar werd het festival live uitgezonden op YouTube.

De editie van 2012 ging in de pers niet onopgemerkt voorbij door een aantal controverses. Een bezoeker van het festival beweerde mishandeld te zijn door de beveiliging. Na de feiten gaf een bewakingsfirma de schuld aan een tweede bewakingsfirma. Verder stierf er een jonge vrouw uit Liverpool aan een overdosis drugs op haar hotelkamer nadat ze het festival bezocht had.

In 2011 werd Tomorrowland bekroond tot beste dancemusicfestival van Europa, maar moest het nipt onderdoen voor het Ultra Music Festival in Miami om de beste van de wereld te zijn.
In 2012 pakte het Belgische festival boven alle verwachtigen wel de prijs van beste musicdancefestival van de wereld met net iets meer dan 2 miljoen stemmen uit meer dan 50 verschillende landen.

Michael
My shadow... 😉 http://t.co/y2poVTgX5E http://t.co/SsaqjOrYP0 - 17 hours ago
Michael