Stick-N-Find Bluetooth locatie stickers – vindt alles terug !The Daily Michael houdt van geweldige gadgets en deze gadget willen we zeker met jullie delen.

De Stick-N-Find is een Bluetooth sticker die je op voorwerpen plakt, die je dan gemakkelijk met je smartphone kan terugvinden.

De chip met zelfklever kan dus op eendert wat geplakt worden:
je sleutels, een afstandsbediening, je portefeuille, een reiskoffer, de halsband van je huisdier, je iPod/iPad/iPhone, de jas van je kinderen, enz…
Je kan het zo gek niet bedenken…

Momenteel is het product nog in ontwikkeling, maar via een “crowdfunding” project hoopten de makers voldoende geld op te halen om een productie op te starten.
Dankzij 2300 funders is zelfs al bijna het vierdubbele bedrag (265.912,00 $) opgehaald dan wat was vooropgesteld (70.000,00 $)

Iedereen kan nog intekenen vanaf 35 $ voor 2 stickers. Binnen 33 dagen loopt de crowdfunding ten einde.
Als alles goed gaat, komt in maart 2013 de Stick-N-Find op de markt. Dan zal je echter iets meer moeten betalen voor het product.

Het principe van de Stick-N-Find is als volgt: de stickers (ongeveer zo groot als een muntstuk) hebben een batterijtje en een low-energy Bluetooth chip die een signaal uitzendt.
De bijhorende app voor iOS en Android pikt het Bluetooth signaal op en laat op de app via een radarbeeld zien waar ongeveer de sticker zich bevindt.
Er kan zelfs een tril- en lichtsignaal door de sticker worden uitgezonden !

Een bijkomende leuke feature is de “Virtual Leash” mode. Dit is een soort virtuele “geo-fence” waarbij je een waarschuwing krijgt via de app, wanneer een bestickerd voorwerp,
zich buiten of binnen een instelbare straal begeeft. Bijvoorbeeld wanneer iemand je portefeuille wilt stelen, krijg je een waarschuwing.
Of bijvoorbeeld: je kleeft een sticker op de auto van je vrouw/vriendin en wanneer zij thuiskomt, kan je nog snel je rommel opruimen.

Je kan tot 20 verschillende stickers tegelijk opsporen. Elke sticker heeft een vervangbare batterij (type: CR2016 dat je in gewone horloges vindt) en gaat ongeveer 1 jaar mee.

Opgelet: enkel smartphones met Bluetooth 4.0Β (iPhone 4s, iPhone 5, new iPad, New Touch, mini iPad) werken met de Stick-N-Find !
Een nadeel is helaas dat het bereik beperkt is tot ongeveer 30 meter en dat de sticker niet waterdicht zijn.

Wij hebben alvast onze steun betuigd aan dit geweldig project !

www.indiegogo.com/sticknfind

Michael
Hometown beautiness... πŸ‘ŒπŸ»πŸ™ŒπŸ»πŸ‘πŸ»πŸ˜ @stadmechelen #mechelen #2800love #belgium #sunset #bluesky… http://t.co/4BJp5EWTtI http://t.co/RbxnfSGl6E - 6 days ago
Michael